Vi är superglada över att kunna presentera vårt klimatsmarta samarbete med AcadeMedia!

2020-03-09

samarbete med Academedia

- ”Gräv där du står” är ett begrepp som vi inom AcadeMedia Måltid tror på och lever efter. Men vad betyder det egentligen?"
 

"För oss handlar det om att vi använder de förutsättningar vi har tillhands för ett större syfte. I vårt fall handlar det om hur vi kan minska vårt matsvinn och på så vis också vårt klimatavtryck. På flera av våra enheter har vi startat upp ett samarbete med Meal Makers som en del av vårt centrala och lokala hållbarhetsarbete."


"Först ut var kök Södermalm som i dagsläget serverar ca. 1200 luncher dagligen och som är en av våra största enheter. Förutom samarbetet med Meal Makers är också kök Södermalm med i Sverige största hållbarhetsprojekt Resvinn som initierats av Vinnova och Chalmers industriteknik. Det innebär att vi både räddar mat och råvaror direkt från alla Sveriges producenter via Meal Makers klimatsmarta marknadsplats, men också från lokala butiker via Resvinnprojektet."


"Jag ser det som en win-win för alla parter!"


kökschef Academedia


"För mig som kökschef innebär samarbetet att vi kan köpa stora volymer till ett pris som oftast ligger mellan 30-70 % billigare än vad det hade kostat genom vår huvudsakliga råvaruleverantör. Mest nöjd är jag med den höga kvaliteten på varorna som Meal Makers levererar. Jag ser det som win-win för alla parter! säger kökschef Torgny."


"Klimatsmart skolmeny"


Academedia måltid


"Vi budgeterar måltidskostnaden på samma vis som vi hade gjort utan våra samarbetspartners men genom våra hållbarhetsprojekt öppnar sig större möjligheter att öka vår ekologiska inköpskvot samtidigt som vi gör en påtaglig samhällsnytta, säger Anna Blomqvist, måltidsutvecklare på AcadeMedia."


Stort tack för att ni väljer att samarbeta med Meal Makers för ett smartare och hållbarare sätt att jobba med livsmedel!

Team Meal Makers