Växla Nav
Min kundvagn

Reportage i Näringslivet

2019-09-20

Reportage i Näringslivet

De senaste åren har ämnen som hållbarhet och matsvinn diskuterats flitigt. Ofta har diskussionen fokuserat på hur restauranger och butiker arbetar med dessa frågor och vad privatpersoner kan göra hemma. Christian Pettersson som har lång erfarenhet av livsmedelsproduktion insåg att strålkastarljuset mer och mer kommer riktas mot producenterna. Därför startade han tillsammans med Morgan Kroon företaget Meal Makers som erbjuder partihandel och livsmedelsauktioner på nätet.

Stort mörkertal av livsmedel som slängs

Under många år arbetade Christian på ett stort svenskt livsmedelsföretag och under den tiden upptäckte han att det fanns ett stort mörkertal av livsmedel som slängs redan i det första ledet av livsmedelskedjan.

"Jag hade en grundidé men jag behövde någon som Morgan..."

- Jag hade en grundidé men jag behövde någon som Morgan som är en motor och entreprenör med erfarenhet av att starta bolag. Jag var redan på den nivån att jag pratade med företag som ville vara med men utan Morgan hade det tagit mig dubbelt så lång tid att hitta en revisor, starta aktiebolag och alla de bitarna. Morgan har gjort det flera gånger tidigare så den så kallade ”setupen” oss i mellan är klockren, förklarar Christian.

Räddat 14 ton mat sedan februari

Meal Makers hemsida lanserades i februari 2019 och när det här reportaget skrivs har över 14 ton mat ”räddats” via hemsidan. Christian förtydligar att även om de såklart vill tjäna pengar så betyder inte det att de hoppas att matsvinnet ska fortsätta vara ett stort problem. Deras förhoppning är att problemet ska minska men att de då har hunnit bygga upp varumärket och har andra ben att stå på...

Här kan ni läsa hela artikeln.

Team Meal Makers