Meal Makers

EN KLIMATSMART DEAL




B2B
Partihandel på nätet
Vi räddar maten tillsammans med Sveriges alla kockar

Tillsammans gör vi skillnad!

RÄDDAT (KG)

SÅLDA PARTIER

ANVÄNDARE

90782

428

379

Hookedfoods
Lupinta
Tekompaniet
Bjäre
Sibylla Shop
Leafymade
Nordic Seafood
Magnihill
Midsona
HKSCAN
Cerealia Foodservice
Jacobs Douwe Egberts Professional
Dole
Atria
Santa Maria
Royal Greenland
Göteborgs kyrkliga stadsmission
Tulip Foodservice
Ahlströms factory
Tage Lindblom
Lobster
Aviko Norden
Matkompaniet
Klädesholmen
Dalspira
Findus
Jakobdals
Gevalia
Delifrance
Skåne finkost
SaltWell
Reko
Gröna gårdar
Säljpartner
Haugen-gruppen
Kronfågel
Örneborgs delikatesser
Di Luca
Rybergs
Orkla Foods Sverige
Skåne mejerier
Seabreeze
Triumf glass
Raws Rocks
conaxesstrade
caterbee
VegMe
GG Handel
Lagerblad foods
Aqua Nobel
Caldic Foodservice
Danora
Unilever Food Solutiotions
Fontana
BKI Kaffe
Royal Seafood
Signal Andersson
Upfield
Grays bakery
Simsu foods
Sven P matkompaniet
Kiviks musteri
Omiopi
KLIMATSMARTA PARTIER



HÅLLBARA PARTIER

Säljare

  • En ny väg till marknaden
  • Klimatsmarta marknadsplatsen
  • Ett fönster mot marknaden för miljö och hållbarhetsarbeten
  • Digitalt verktyg för att effektivt jobba med utförsäljningar och early warning listor

Köpare

  • Klimatsmart marknadsplats
  • Superklipp med direktleverans från producenternas lager
  • Bidra till att minska matsvinnet
  • Få nyheter om miljöintiativ och inspirerande branchexempel




Vi är eko certifierade!

Som första 100% digitala livsmedelsbolag i Sverige, har vi på Meal Makers eko certifierat oss!

Eko certifieringen var en självklarhet för oss och vår gemensamma resa med Sveriges skolkök, där både offentliga och privata kök har högt uppsatta mål för andelen ekologiska inköp. Ekologiskt odlad mat och att ta hand om det som redan är producerat, är grundläggande förutsättningar för att kunna använda jordens resurser på ett hållbarare och långsiktigare sätt.







  • 2019-05-06

    GÖTEBORGS MODELL FÖR MINDRE MATSVINN

    I januari 2017 började Göteborg tillämpa en modell för mindre matsvinn och på bara 2 år har staden lyckats halvera mängden slängd mat - en minskning med nästan en miljon portioner per år.



  • 2019-04-25

    TIPS FÖR ATT MINSKA MATSVINNET

    I Sverige slängs ungefär 1.3 miljoner ton matavfall varje år vilket blir ett genomsnitt på ungefär 129 kg matavfall per person, vilket är otroligt mycket! Men tillsammans kan vi göra skillnad, därför kommer vi dela med oss av några enkla tips som DU kan använda dig av i din vardag.



  • 2019-02-12

    SÅHÄR TÄNKER VI OM MILJÖN!

    Det är lätt att bli nedslagen när man på mediaflödet, dagligen blir påmind om hur snabbt vår klimat och värld förändrats till följd av mänsklig aktivitet, bara under det senaste seklet! Vi kan nog alla vara överens om att ett snabbt agerande är avgörande för om vi ska kunna vända klimatuppvärmningen.




Klimat 2030 - Västra Götaland ställer om


Västra Götaland har ett av de mest ambitiösa regionala klimatmålen i Sverige, till 2030 ska vi vara en fossilberoende region. Kraftsamlingen samlar företag och branschorganisationer, kommuner och kommunalförbund, högskolor och institut, föreningar och andra organisationer i Västra Götaland som vill ta ställning och bidra i omställningen till en klimatsmart region. Läs mer om Klimat 2030 >>

Genom att vara en del av Klimat 2030 vill vi bidra till omställningen till en klimatsmart region. Eftersom livsmedel står för nästan en fjärdedel av världens utsläpp av växthusgaser. Vi har alla ett gemensamt ansvar att ifrågasätta och utmana gamla konsumtionsmönster och livsmedelssystem för att tillsammans göra det vi kan för att minska vårt klimatavtryck.

Meal Makers är en del av Klimat 2030 - VGR ställer om

På Meal Makers digitala marknadsplats kan privata och offentliga kök få möjlighet köpa livsmedel som riskerar att bli matsvinn, direkt från producentens lager. Detta blir ett komplement till deras ordinarie livsmedelsupphandling, och ligger helt i linje med den nationella livsmedelsstrategin.

För att nå de globala hållbarhetsmålen och halvera matsvinnet måste vi samarbeta. Det är en klockren win-win-win situation, där producenten inte behöver slänga fullt användbar mat, köparen gör en bra affär samtidigt som man gör en insats för miljön!