Växla Nav
Min kundvagn

SAMARBETE MED SVENSKMÄRKNING

2019-09-26

Svenskmärkning

VAD INNEBÄR MÄRKNINGEN “FRÅN SVERIGE”?

Märkningen Från Sverige betyder att produkten är odlad, född och uppfödd, förädlad, förpackad och kontrollerad i Sverige. I varor med flera ingredienser är kött, mjölk, ägg, fågel, skaldjur och fisk alltid utan undantag Från Sverige.

Ursprungsmärkningen gör det enklare för dig att hitta mat, dryck och växter som har producerats i Sverige och lever upp till kriterierna som märket kräver. Det finns även två förtydligande märken: “Kött från Sverige” som används på charkuterier och kött och “Mjölk från Sverige” som används på mejerivaror och ost. Alla märken kräver samma kriterier. Du kan läsa mer på deras hemsida.

MÄRKNINGENS FEM KRITERIER:

 • Alla djur är födda och uppfödda i Sverige
 • Odling har skett i Sverige
 • All förädling och packning har gjorts i Sverige
 • Kött, mjölk, ägg, fågel, fisk och skaldjur är alltid utan undantag 100% svenskt, även i en produkt med flera ingredienser, som en korv eller fruktyoghurt
 • För produkter som består av fler än en ingrediens gäller speciella regler, minst 75% är svenskt. Müsli, leverpastej, korv, fruktyoghurt eller en bulle med kanel är några exempel
 • MEAL MAKERS SAMARBETAR MED SVENSKMÄRKNING

  Meal Makers kan nu stolt presentera Svenskmärkning som ny samarbetspartner och det är nu möjligt för företag att välja denna märkning på deras produkter när dom lägger upp sina varor på Meal Makers. Självklart måste då dina produkter vara märkta sedan innan och vara godkänt från svenskmärkning. Som köpare kan du då tydligt se direkt på varje produkt om den är märkt med Från Sverige.

  SÅ HÄR GÖR DU OM DU VILL ANVÄNDA MÄRKNINGEN PÅ DINA PRODUKTER

  För att använda sig av märkningen behöver du teckna avtal med Svenskmärkning AB, man ska då ha avtal med eventuella underleverantörer där det framgår att regelverket för märkningen följs i produktionen.

  Du kan ansöka om den frivilliga ursprungsmärkningen hos Svenskmärkning AB på deras hemsida. Läs mer här för att får reda på mer om hur du ansöker.


  Team Meal Makers